O nama

Albidus d.o.o. je tvrtka koja od 2006.g. na hrvatskom tržištu zastupa visokokvalitetne proizvode za održavanje oralnog zdravlja – Curaprox, Jordan i Thorton.

 

POVIJEST BRANDA CURAPROX

Tvrtka Curaden International osnovana je u Švicarskoj i aktivna je u dentalnom sektoru još od 1940.god. Tvrtka je postala komercijalna 1954.g., a specijalnu liniju proizvoda namijenjenih oralnoj higijeni lansirala je 1974.g. Suradnja s doktorima dentalne medicine i dentalnim stručnjacima rezultirala je stvaranjem jedinstvenih Curaprox proizvoda. Ovi kvalitetni švicarski proizvodi pomažu u održavanju svakodnevne učinkovite i atraumatične oralne higijene, ali i kod specifičnih potreba. Linija Curaprox obuhvaća mekane zubne četkice s 1560-5460 vlakana, međuzubne četkice različitih veličina, konce za različite potrebe i Baby asortiman za bebe i malu djecu. Od rujna 2019. obitelji Curaprox se pridružila nova linija Perio plus koja sadrži tekućine, pastu i gel s klorheksidinom – aktivnim sastojkom koji se desetljećima koristi u dentalnoj medicini kao antiseptik. Slijedeći najnovije trendove povratka prema prirodnim sastojcima, Perio plus sadrži još i Citrox®, prirodni ekstrakt iz gorke naranče, koji pojačava antibakterijsko djelovanje klorheksidina i pruža najbolju učinkovitost kod sprječavanja nastanka plaka.

 

VIZIJA

»Imam jasnu viziju. Svojim djelovanjem želim doprinijeti znatnom poboljšanju oralne higijene šire populacije.  Učinkovita preventiva daje potporu cjelovitom zdravlju svakog čovjeka, a u konačnici i zdravlju cijele populacije. To je moja vizija, moj cilj. Učinkovita oralna higijena danas nije fikcija. Bitno utječe na zdravlje cijelog tijela, stvara bolji osjećaj i samopouzdanje.« (Ueli Breitschmid, vlasnik tvrtke Curaden AG)


MISIJA

Suradnjom s brojnim ordinacijama dentalne medicine i sudjelovanjem na stručnim kongresima i tečajevima želimo podići svijest o važnosti održavanja efikasne i atraumatične oralne higijene, kao i ukazati na bolesti koje mogu nastati kao posljedica lošeg i nedovoljnog održavanja higijene.

Od 2008.g. sudjelujemo kao izlagači na brojnim tečajevima i kongresima u organizaciji Hrvatske komore dentalne medicine, gdje smo prepoznati od strane struke.

Također, od 2009.g. organiziramo seminare o novom pravcu u oralnoj higijeniiTOP-u –  individually Taught Oral Prophylaxis (individualni Trening Oralne Preventive), pod vodstvom certificiranih iTOP predavača.

Dr. Jiri Sedelmayer sa Stomatološke klinike Sveučilišta u Hamburgu tvorac je ovog revolucionarnog instrukcijskog pristupa doktrini, motivaciji i kontroli osobne oralne higijene, kroz čiji sustav edukacije je u Hrvatskoj do sada prošlo preko 1000 stručnjaka u dentalnoj medicini, koji provode ovaj program u svojim ordinacijama, na korist svojih pacijenata.

 

Mi vjerujemo da je jedino uz ispravne metode mehaničke kontrole plaka, kao i pravilnu motivaciju, moguće doživotno očuvati zdravlje zuba i desni, pod nadzorom dentalnih stručnjaka.

 

Pokretači smo brojnih edukativnih kampanja i edukacija, poput kampanje „Zdrave desni“ u sklopu koje educiramo dentalne stručnjake o važnosti provođenja interdentalne higijene, a brošure s interdentalnom četkicom, doktori potom poklanjaju pacijentima. Kampanju “Zdrave desni” provodimo jednom godišnje, u trajanju od dva tjedna i do sada je postigla veliki uspjeh u jačanju svijesti o važnosti interdentalne higijene i prevenciji bolesti desni.

Ostvarujemo i zapaženu suradnju sa studentima dentalne medicine, a važan segment našeg rada predstavlja i edukacija ljekarničke struke – svakodnevni posjeti ljekarnama i edukacije na razini zdravstvenih ustanova, na kojima bilježimo znatnu posjećenost i veliki interes struke za temu oralne higijene.