Nova linija CURAPROX Perio Plus+: klorheksidin sa snagom prirode

Perio Plus+ je potpuna nova linija proizvoda CURAPROX, koja čini tekućine za ispiranje usta, zubnu past i gel s klorheksidinom i CITROX®-om, prirodnim ekstraktom dobivenim iz kore gorke naranče s antibakterijskim djelovanjem. Kombinacija klorheksidina i CITROX®-a je dokazano snažnija* od samostalne upotrebe klorheksidina i uspješno uklanja bakterijske naslage i štiti zube i desni od nastanka karijesa, gingivitisa i parodontitisa.

Proizvodi Perio Plus+ idealna su pomoć kod osoba s problemima, kao što su nastanak zubnog karijesa, krvarenje i povlačenje desni. Njihova upotreba pomaže u obnovi oralnog tkiva i sluznice, štiti od karijesa i smanjuje osjetljivost zuba i desni. Tekućine za ispiranje usta s većom koncentracijom klorheksidina namijenjene su za upotrebu prije i nakon invazivnih dentalnih tretmana (operacija).

Tekućine za usta, zubna pasta i gel nove Perio Plus+ linije sadrže CITROX® i provjerene koncentracije klorheksidina. Dodatak sastojka polilizina i kopolimera PVP/VA stvaraju zaštitni film na zubima, desnima i sluznici te ih na taj način dodatno štite. Zajedno s brezinim šećerom tj. ksilitolom omogućavaju snažniju zaštitu od karijesa. Tekućina za ispiranje usta Regenerategel Focus i zubna pasta Support sadrže i hijaluronsku kiselinu. Posljednjem proizvodu, pasti Support dodan je i natrijev fluorid, kojeg sadrži također i tekućina za ispiranje usta Balance.

 

*Malic S., Emanuel C., Lewis M.A.O. i Williams D.W. Protumikrobno djelovanje novih tekućina za ispiranje usta protiv planktonskih stanica i biofilma s patogenim mikroorganizmima. Microbiol Discov. 2013; 1:11. http://dx.doi.org/10.7243/2052-6180-1-11