Curaprox Hydrosonic zubna četkica

 

Curaprox Hydrosonic zubna četkica – početak novog doba u higijeni zuba i desni. Curaprox Hydrosonic zubna četkica pripada novoj generaciji zubnih četkica, koje rade na principu sonične tehnologije. Zahvaljujući toj tehnologiji, ne čiste samo vlakna četkice, već također i aktivna mješavina sline, vode i zubne paste stvorena u ustima za vrijeme procesa čišćenja, čime se osigurava izvrsna higijena zuba i desni. 

Kupi 

Plak

Zubni plak je mekana naslaga koja čvrsto prianja na zub, ne može se isprati s površine zuba, a sastoji se od čak 100 milijuna različitih mikroorganizama (u jednom kubičnom milimetru naslaga). Što je zubni plak stariji i deblji, opasniji je za zubna tkiva i cijeli organizam. Bakterije plaka su glavni krivac za nastanak karijesa, upale desni i povećavaju rizik od oboljevanja od različitih sistemskih bolesti (moždani i srčani udar, dijabetes, oslabljeni imunološki sustav, prijevremeni porod i niža porođajna težina novorođenčeta). Iako se karijes danas može spriječiti korištenjem zubnih pasti s fluoridom, plak i dalje ostaje netaknut, uzrokujući različite bolesti.

Danas postoji samo jedan način za istovremenu prevenciju upale desni, parodontitisa i karijesa – učinkovito, temeljito i svakodnevno uklanjanje plaka s površine zuba i ruba desni.

Jednostavan način do potpunog zdravlja.

Danas je, zahvaljujući soničnoj tehnologiji, održavanje učinkovite i temeljite higijene zuba i desni, postalo vrlo jednostavno.  CURADEN International AG, švicarski proizvođač sredstava za održavanje zdravlja zuba i desni, u suradnji s dentalnim stručnjacima, razvio je novu soničnu četkicu – CURAPROX HYDROSONIC.  

Curaprox Hydrosonic zubna četkica pripada novoj generaciji zubnih četkica, koje rade na principu sonične tehnologije. Zahvaljujući toj tehnologiji, ne čiste samo vlakna četkice, već također i aktivna mješavina sline, vode i zubne paste stvorena u ustima za vrijeme procesa čišćenja, čime se osigurava izvrsna higijena zuba i desni.

Slika 1. Djelovanje sonične četkice.

 

Njezina snaga nalazi se u njezinoj nježnosti.

Znanstveni svijet jedinstven je u mišljenju da se osjetljiv rub desni može očistiti od štetnih bakterija jedino nježnim pristupom. Srednje tvrda ili čak vrlo tvrda vlakna, kao i rotirajuće glave električnih četkica za zube, predstavljaju opasnost za to osjetljivo područje i mogu dovesti do oštećenja uzrokovanog četkanjem, odnosno ogoljenja zubnih vratova.

Za razliku od toga, čišćenje s Curaprox Hydrosonic četkicom predstavlja pravi užitak za desni, rub desni i zube, zbog njezinih mekanih CURENÒ vlakana koja čiste vrlo učinkovito i nježno. Kvaliteta ovih  vlakana ostaje jednaka već desetljećima: ova vlakna su posebno fina i nježna i čiste ne samo zube, već i rub desni bez uzrokovanja ikakvih oštećenja.

Nježno masiranje umjesto grubog trljanja

Zahvaljujući soničnoj tehnologiji, ultra fina i nježna CurenÒ vlakna čiste ne samo zub i desni, već i kritična i teško dostupna mjesta. Oralna higijena postaje jednostavna poput dječje igre.

Slika 2. Vibracija četkice.

Prednosti sonične tehnologije.

Sonična tehnologija uzrokuje da se vlakna miču naprijed i nazad nevjerojatno brzo stvarajući turbulencije u mješavini sline, vode i zubne paste. Te turbulencije osiguravaju da se plak temeljito odstranjuje s površine zuba i desni, ali i također iz područja koja su vlaknima nedostupna – gdje vlakna uopće ne dosežu (kao što su npr. međuzubni prostori). U znanosti, taj efekt se naziva hidrodinamičnim efektom sonične četkice za zube. Zahvaljujući tome, ona čisti učinkovitije, uklanja ogroman broj bakterija plaka, čime pruža dugoročno očuvanje zdravlja zuba i desni. Također, zbog mekanih i nježnih CUREN vlakana čisti i nježnije od ručne četkice za zube – ako se ispravno koristi, nemoguće je ozlijediti desni ili zube.

Sonična tehnologija – za sve.

Posebno je namijenjena osobama s problemom krvarenja desni, upalom desni, parodontalnom bolesti, ali i svima koji žele imati besprijekorno čiste zube. Dolazi u kompletnom setu za održavanje oralne higijene –  s Curaprox Enzycal zubnom pastom (15 ml) koja je razvijena posebno za sonične četkice za zube, te 3 različite veličine Curaprox interdentalnih četkica (CPS 07,09,011).

Slika 3. Kompletan set za održavanje oralne higijene

Curaprox Hydrosonic zubna četkica je razvijena u Švicarskoj, te je podupiru znanstvena istraživanja, više o tome možete pogledati na: http://new.curaprox.com/ i www.zdrav-osmijeh.com