CURAPROX DUDE VARALICE

medicinska duda varalicaPrije nego izraste prvi zub, djetetu će najvjerojatnije utjehu pružiti cuclanje dude varalice. Ukoliko je tako, omogućite da ona ne uzrokuje neželjene posljedice za razvoj dječjih usta, čeljusti i zagriza. Tvrtka Curaden je u suradnji s Herbertom Pickom, dr.med.dent. specijalistom ortodoncije, razvila Curaprox dudu varalicu, koja svojim posebnim oblikom štiti od malokluzija i osigurava zdrav razvoj čeljusti.

Proizvod koji smiruje i roditelje

Prvi mjeseci bebinog života nisu važni samo za rast i razvoj zdravih zuba. To su ključni trenuci osobnog razvoja djeteta. Što se češće, više i intenzivnije istovremeno aktiviraju različita osjetila i što je više različitih stimulirajućih podražaja – sisanje, gutanje, žvakanje, to utječe na bebu i pospješuje njezin fizički i psihički razvoj te poboljšava razvoj čeljusti i zuba. Jednostrana stimulacija (samo sisanje) vodi prema nedovoljnom razvoju čeljusti, što kasnije dovodi do premalo prostora za normalan razvoj zuba i skupih ortodontskih tretmana.

Curaprox dudu varalicu nakon mnogih godina istraživanja razvio je poznati specijalist ortodoncije Herbert Pick, dr. med. dent. Križni zagriz njegova sina potaknuo ga je na razvoj ortodontski prilagođene dude varalice koja znatno smanjuje rizik od pogrešnog postava zuba pri nicanju. Zahvaljujući materijalima od kojih je izrađen ovaj proizvod je antialergijski, prihvatljiv za kožu i vrlo otporan.

Pravilan izbor dude varalice:

Tradicionalne dude prenose pritisak koji se razvija za vrijeme sisanja na nepce. Curaprox duda varalica pažljivo prenosi pritisak na zubne grebene. Ta raspodjela smanjuje neugodan pritisak na nepce i podržava prirodan i zdrav razvoj čeljusti.

Standardna duda u usnoj šupljini djeteta

Loše: pritisak na napce u ustima

bocni vakuum

 

 

 

 

Oštećena mjesta koja može uzrokovati ili pogoršati prečesta uporaba dude:

 

Curaprox duda varalica znatno smanjuje opasnost od oštećenja.

 

Optimalno: bez pritiska na nepce u ustima!

pritisak na zubni greben

Otvoreni zagriz: Curaprox duda u odnosu na tradicionalne dude varalice ima najviše moguće plosnato napravljeni dio koji spaja vanjski štit s tijelom dude iz sigurnosnih razloga, kako ne bi nastao razmak između zubića koji niču.

Križni zagriz: bočne strane djeluju na izravnanje i potiču bočni razvoj gornje čeljusti.

proizvedeno u svicarskoj

 

 

 

 

 

4 različite veličine Curaprox duda varalica:

CMP 101 (do uključujući i 7. mjesec)

dvostruko pakiranje veličine 1, različite boje

CMP 102 (od 8. mjeseca)

dvostruko pakiranje veličine 2, različite boje

CMPH 201 (do uključujući i 7. mjesec)

jednostruko pakiranje, duda na vrpci, veličina 1

CMPH 202 (od 8. mjeseca)

jednostruko pakiranje, duda na vrpci, veličina 2

 

trakica za dudu

 

Traka za kolut: Vrpca se jednostavno pričvršćuje na dječju odjeću.